Владимир Ампов – Графа

Влади-Ампов-(Графа)Графа е първият съвременен поп изпълнител, който се реши да направи  самостоятелно национално турне през 2006 година. Турнето завърши подобаващо с ефектен  аудио-визуален спектакъл в Зала 1 на НДК. В края на 2007 г. Графа направи второ национално турне и  успешен концерт в НДК – Acoustic Live. През 2009 г. заедно с група Акага Графа отново беше на национално турне, което завърши с концерт в зала Универсиада. В началото на 2010 г. Графа направи клубното турне „Love Concerts”. През февруари и март 2011 г. турнето „Невидим“ мина през 16 града. Следват турнетата „Tour 2012”, „Jim Beam да ме няма“, „Club Tour 2013“ и „Jim Beam Beat“. Резултати: препълнени зали и клубове, хиляди фенове, които пеят песните и бисове.

Албумът на Графа „Невидим“ е най-продаваният албум за 2011 г. От него излизат синглите „Невидим“ (превърнал се в най-въртяната българска песен в продължение на 18 седмици), „Заедно“ с Любо и Орлин, „Тяло в тяло“ със Сантра и Спенс и „Никой“.

Графа е изпълнител на десетилетието, признанието получи на церемонията по връчването на „Музикалните награди на десетилетието” на ТВ ММ.

Графа е носител на рекордните 17 награди от Годишните музикални награди на БГ Радио, между които за изпълнител, албум, композитор, текстописец и др. Признание Графа е получил и от ТВ ММ – 5 награди в различни категории.

Графа има  повече от 20 Топ Тен сингли в българските класации и безспорни №1 хитове като „Невидим“, „Никой“, „Тяло в тяло“, „Оставяш следи“, „Враг“, „Disco party”, „Давам всичко за теб”, „Sex за пари”, „Имаш”, „Искам те”, „Ако има рай”, „Крадена любов”, „Най-щастливият човек”, „Честно в очи”, „Ванилия”.

Графа е на музикалната сцена от 25 години, има издадени 11 албума и една книга.
През есента на 2013 година Графа направи национално турне в подкрепа на УНИЦЕФ, като обиколи шест града и завърши с уникален концерт в препълнената Зала 1 на НДК на 12 ноември. Графа е първият съвременен поп изпълнител, който вече четири пъти пълни зала 1 на НДК – през 2006, 2008, 2011 и 2013 година.

На 25 октомври 2011 година Графа изнесе благотворителен концерт „От любов към живота“. Местата в Зала 1 се разпродадоха за кратко време и поради големия интерес бяха пуснати допълнителни билети за правостоящи.

Графа подгрява световните звезди George Michael и Seal на концертите им в София.
Графа е първият български изпълнител с №1  хит в класацията на MTV – World Chart Express („Ванилия” достигна първа позиция в класация през м. Януари 2008).  Още единайсет песни на Графа бяха излъчени в ефира на MTV Europe: „Крадена любов”, „Най-щастливият човек”, „Зелени и кафяви”, “Честно в очи”, „Ще бъдеш ли до мен”, „Чуваш ли ме”, “Именно ти”, „Враг”, „Disco Party”, „Оставяш следи” и „Невидим“.

В началото на 2008 година Графа и дългогодишният му мениджър Магдалена Сотирова създават музикалния лейбъл „Монте Мюзик“. В каталога на компания присъстват както имената на едни от най-популярните и търсени артисти в момента – Били Хлапето, Михаела Филева, VenZy, Дивна, Акага, така и много млади изпълнители, за които тепърва ще чуваме повече.

Графа и „Монте Мюзик“ са избрани за музикални продуценти на първия сезон на музикалния формат „X Factor” в България и авторския музикален формат на Междинна станция – Музикална академия.
Графа композира музика за филми и театрални спектакли.

 

 
 
previous next
X