Саня Армутлиева

Саня-Армутлиева-1Станислава Армутлиева е само на 22 години, когато през 1992 г. става съдружник на Майкъл Кунстман при създаването на “Вирджиния рекърдс”. Така още в началото на 90-те в България се появява лицензиант на световния гигант Polygram, превърнал се по-късно в Universal Music – една от световните компании с най-голям каталог артисти. Станислава Армутлиева е завършила ВИТИЗ, но офертата за новото начинание я заварва още като студентка. След смъртта на Кунстман през 2006 г. Армутлиева сама поема управлението на “Вирджиния рекърдс”.

През годините компанията допринася за изключително важни за креативните индустрии поправки и допълнения в българското законодателство като ратифицирането на Римската и Женевската конвенции и инкриминирането на кражбата на интелектуална собственост в Наказателния Кодекс на Република България. Член е на Международната Федерация на Фонографската Индустрия (IFPI), на Българската асоциация на музикалните продуценти (БАМП), както и на дружеството за колективно управление правата на продуцентите на звукозаписи и видеозаписи и артистите-изпълнители ПРОФОН – организации, от чиято активност се определя и нивото на развитие на музикалната индустрия в България.

Вирджиния Рекърдс е свързана и с редица български музикални проекти и артисти. Партньор е на SyCo Entertainment и се грижи за кариерата на победителя от X Factor Рафи и финалистите от формата Богомил, Ангел и Мойсей и Сани Алекса. Сред артистите, с които компанията работи, са и Сантра и Васко Иванов – Dexter. Вирджиния Рекърдс е и звукозаписната компания, която продуцира финалистите от трите издания на българския вариант на Pop Idol – Мюзик Айдъл.

Компанията има супер успешни партньорства и с редица брендове, сред които се откроява сътрудничеството с Coca Cola, в рамките на което се появява идеята за Coca Cola Happy Energy Tour – национално турне, което Вирджиния Рекърдс организира вече три поредни години с участието както на най-известните български артисти, така и на някои от най-актуалните международни хит мейкъри.

 

 
 
previous next
X